علت نگه داشتن غذا در دهان کودک

کلینیک جامع توانبخشی راد > علت نگه داشتن غذا در دهان کودک
علت نگه داشتن غذا در دهان کودک

نگه داشتن غذا در دهان ممکن است در ابتدا زیبا باشد، اما اگر کودک شما به این کار ادامه دهد ممکن است باعث نگرانی شود. در ادامه با کلینیک راد مرکز کاردرمانی در مشهد تا بدانید علت نگه داشتن غذا در دهان کودک چیست؟ و چگونه از ادامه این کار جلوگیری کنید.

اگر این رفتار را عجیب می‌دانید، به خاطر داشته باشید که این رفتار در کودکان نوپا بسیار رایج است. برخی از کودکان حتی ساعت‌ها غذا را در دهان خود نگه می‌دارند! با این حال، اگر عادت غذایی کودک شما تا پنج سالگی ادامه پیدا کند، باید نگران باشید.

علت نگه داشتن غذا در دهان توسط کودک چیست؟

اکثر بچه ها غذا را در گونه‌های خود نگه می‌دارند یا در پشت یا جلوی لثه‌های خود قرار می‌دهند! کودکان به چند دلیل مختلف تمایل دارند غذا را در دهان خود قرار دهند، و گاهی اوقات، بیش از یک دلیل وجود دارد! بیایید نگاهی بیندازیم به شایع‌ترین دلایل نگه داشتن غذا در نوزادان، کودکان نوپا و کودکان:

1. پردازش حسی

کودکان گاهی اوقات غذا را در دهان خود می‌گیرند، متوجه می‌شوند که بافت آن را دوست ندارند و به جای تف کردن، فقط آن را نگه می‌دارند.

در موارد دیگر علت نگه داشتن غذا در دهان کودک این است که، برخی از کودکان نمی‌توانند احساس کنند که غذا کجاست. این چیزی است که ما در بزرگسالی آن را بدیهی می‌دانیم، اما اگر احساسات حسی دهان کودک سیگنال‌های مناسبی را به مغز ارسال نکند، ممکن است مانند این باشد که او نمی‌تواند غذا را پیدا کند. آن‌ها حتی ممکن است متوجه نباشند که غذا در دهان آن‌هاست! در عین حال، از آنجایی که آن‌ها نمی‌توانند غذا را به خوبی در دهان خود احساس کنند، ممکن است مقدار زیادی غذا را در دهان خود قرار دهند؛ زیرا این باعث افزایش احساسات می‌شود.

اگرچه هر کودکی می‌تواند با این چالش روبرو شود، پر کردن دهان در اوتیسم و اختلال پردازش حسی نسبتاً رایج است. با این حال، برخی از بچه‌ها غذا را در دهان نگه می‌دارند؛ زیرا احساس آن را دوست دارند. اگرچه این ممکن است عجیب به نظر برسد، اما به سیگنال‌هایی که مغز دریافت می‌کند نیز مربوط می‌شود. نگه داشتن غذا در دهان به زبان، گونه یا لثه آن‌ها فشار می‎آورد و ممکن است تسکین دهنده باشد.

2. مهارت‌ های حرکتی دهان

برخلاف مسائل حسی، مهارت‌های حرکتی دهان با قدرت و هماهنگی ماهیچه‌های داخل دهان ما ارتباط دارد. این بدان معناست که چگونه زبان ما برای کمک به بلع و جویدن و همچنین بسته نگه داشتن لب‌هایمان برای جویدن بدون ریختن غذا کمک می‌کند.

نکته این است که اگر کودکی در مهارت‌های حرکتی دهانش ضعف داشته باشد، ممکن است غذا در دهانش گیر کند و نتواند غذایی را که در دهانش گیر کرده است دریافت کند.

3. بلع دردناک یا ناراحت کننده

به عنوان یک مکانیسم مقابله، برخی از بچه ها غذا را نگه می‌دارند؛ زیرا بلعیدن آن دردناک است. این می‌تواند به دلیل گلودرد معمولی، ریفلاکس مزمن، یا تورم لوزه ها/آدنوئیدها شروع شود. در برخی موقعیت‌ها، ترس از بلع تبدیل به یک عادت یا یک رفتار آموخته‌شده می‌شود و بچه‌ها برای عبور از این بلوک ذهنی به کمک نیاز دارند.

چگونه می توانید به کودک خود کمک کنید تا غذا را در دهان نگه ندارند؟

درمان به علائم، سن و سلامت عمومی کودک شما بستگی دارد. همچنین بستگی به این دارد که این وضعیت چقدر شدید است و چه چیزی باعث، علت نگه داشتن غذا در دهان کودک شما شده است.

اگر کودک شما دچار نگه داشتن غذا در دهان به صورت مزمن است یا دیسفاژی ناشی از یک بیماری است، گفتار یا کاردرمانی ممکن است کمک کند. کودک شما تمرینات و تکنیک‌های تغذیه برای بهتر بلعیدن را یاد خواهد گرفت.

کودک شما ممکن است بهتر از مایعات رقیق بتواند مایعات غلیظ و غذاهای نرم را ببلعد. ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی کودک شما ممکن است به او غذای کودک یا غذاهای پوره شده را پیشنهاد دهد. برخی از نوزادانی که در بلع شیر خشک یا شیر مادر مشکل داشتند، زمانی که به اندازه کافی برای خوردن غذاهای کودک به سن کافی رسیدند، عملکرد بهتری دارند. تغذیه درمانی معمولاً توسط یک کاردرمانگر  یا یک گفتار درمانگر انجام می‌شود.

کدام کودکان در معرض خطر نگه داشتن غذا در دهان هستند؟

مشکلات بهداشتی زیر باعث می‌شود که کودک در نگه داشتن غذا در دهان مشکل بیشتری داشته باشد:

  • نارس به دنیا آمدن
  • شکاف لب یا شکاف کام
  • فشرده شدن مری توسط سایر اعضای بدن
  • مشکلات دندانی، مانند اوربایت
  • تاخیر در رشد
  • بیماری‌هایی که بر نحوه عملکرد اعصاب و ماهیچه ها تأثیر می‌گذارند.
  • ازوفاژیت ائوزینوفیلیک، یک بیماری آلرژیک که مری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)
  • گیرکردن یک جسم خارجی مانند سکه در مری
  • انجام تراکئوستومی که یک سوراخ مصنوعی در گلو برای تنفس است.
  • زبان بزرگ
  • لوزه‌های بزرگ
  • حساسیت دهان یا تحریک تارهای صوتی، که اگر کودک برای مدت طولانی از دستگاه تنفس (تهویه) استفاده کرده باشد ممکن است رخ دهد.
  • مشکلات مربوط به نحوه تشکیل استخوان های جمجمه و ساختارهای دهان و گلو (ناهنجاری‌های جمجمه-صورتی)
  • مشکلات در نحوه تشکیل دستگاه گوارش
  • فلج تارهای صوتی
  • تومورها یا توده‌ها در گلو

سخن نهایی

علت نگه داشتن غذا در دهان کودک می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از این دلایل مشکل در بلع است که با خود مشکلات دیگری را نیز به همراه می‌آورد. در هر صورت علت نگه داشتن غذا در دهان کودک هر چه که باشد، کاردرمانی و گفتاردرمانی می‌تواند به بهبودی آن‌ها کمک کند. کاردرمانگران و گفتار درمانگران کلینیک راد به شما در ایجاد یک برنامه درمانی حرفه‌ای کمک خواهند کرد.

سوالات متداول مقاله علت نگه داشتن غذا در دهان کودک 

  1. علت نگه داشتن غذا در دهان کودک چیست؟
    دلایل مختلفی وجود دارد که در نهایت باعث ایجاد مشکل در کودکان می‌شود. این دلایل عبارت است از:
    مشکلات مربوط به پردازش حسی، مهارت‌های حرکتی دهان، بلع دردناک
  2. روش درمان نگه داشتن غذا در دهان چیست؟
    به محض اینکه متوجه این مشکل در فرزند خود شدید بهتر است که از یک کاردرمانگر و گفتاردرمانگر کمک بگیرید.
  3. کدام کودکان بیشتر دچار نگه داشتن غذا در دهان می‎شوند.؟
    نارس به دنیا آمدن، شکاف لب یا شکاف کام، فشرده شدن مری توسط سایر اعضای بدن، مشکلات دندانی، مانند اوربایت، تاخیر در رشد
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *