تمرینات 5 دقیقه ای گفتاردرمانی در منزل

کلینیک جامع توانبخشی راد > تمرینات 5 دقیقه ای گفتاردرمانی در منزل
تمرینات 5 دقیقه ای گفتاردرمانی در منزل

پیشرفت کودکان در جلسات گفتار درمانی با تمرین منظم در خانه تا حد زیادی بهبود می‌یابد. تمرینات 5 دقیقه ای گفتاردرمانی در منزل کمک بسیار زیادی به پیشرفت کودکان می‎کند. همه والدین در کلینیک راد انگیزه بالایی برای تمرین در خانه دارند، اما دانستن اینکه چه کاری باید انجام شود ممکن است دشوار باشد. اولاً، کودک باید انگیزه خود را حفظ کند؛ زیرا کودکان بهترین یادگیری را در هنگام تفریح دارند! این بدان معنی است که ما باید در مورد نحوه تشویق کودکان در تمرین در خانه خلاق باشیم. گاهی اوقات آنقدر سرگرم می‌شوند که حتی نمی‌دانند در حال یادگیری هستند!

در این 5 دقیقه قرار است چه کار کنیم؟

هدف از برگزاری جلسات 5 دقیقه‌ای با بهترین گفتاردرمان مشهد این است که کودک هر چند بار که می‌تواند آن کلمه را تکرار کند. برای مثال اگر فرزند شما بر روی صدای “خ” کار می‌کند، از او در حین تمرین و بازی می‌خواهیم که این صدا را تکرار کند. از طرف دیگر اگر فرزند شما در حال تمرین ضمایر است از او بخواهید که در حین بازی این ضمایر را چندین بار تکرار کند.

از آنجایی که در این تمرین تکرار حروف، صداها و کلمات زیادی صورت می‎گیرد باید زمان را محدود نگه دارید اما دفعات آن را طول روز تکرار کنید. تمرینات 5 دقیقه ای گفتاردرمانی در منزل به کودک شما کمک می‌کند که به صورت مداوم و مکرر برای مکالمه بهتر تلاش کند.

همچنین می‌توانید از بازی‌های مختلفی برای تمرین بیشتر استفاده کنید. کودکان علاقه زیادی به بازی دارند. زمانی که یادگیری همراه با بازی باشد، کودکان تمایل بیشتری برای انجام تمرین‌ها دارند.

در ادامه برای شما چندین ایده را معرفی می‎کنیم که با کمک آن‌ها می‌توانید، تمرین بهتری را با کودک خود به انجام برسانید.

از کانتر شمارنده استفاده کنید

به فروشگاه بروید و یک کانتر خریداری کنید. این کانتر به شما کمک می‌کند تا تایم و تعداد دفعات را در نظر بگیرید. از کودک خود بخواهید که هر صدا، حروف یا کلمه‌ای را که درست تلفظ می‌کند بر روی تکمه آن کلیک کند.

پوزیشن های یوگا را تمرین کنید

از کلا‌سهای آنلاین یوگا کمک بگیرید. سعی کنید که با کودک خود این پوزیشن‌های یوگا را انجام دهید. دقت کنید که فرزندتان چه مقدار می‌تواند در آن پوزیشن بماند.

خطوط یا اشکال را دنبال کنید

بر روی یک تکه کاغذ یا مقوا خطوط برجسته‌ای بکشید و از کودک بخواهید در زمان تمرین این خطوط را با ماژیک دنبال کند.

بلوک ها را روی برج قرار دهید

هر بار که کودکتان کلمات را درست تلفظ می‌کند، به آن یک بلوک بدهید که آن را بر روی بلوک‌های دیگر قرار دهد. زمانی که بلوک‌ها افتادند آن را بردارید و دوباره از نو شروع به چیدن کنید.

لی لی بازی کنید

لی لی از تمرینات گفتاردرمانی در منزل
لی لی بازی

لی لی را روی زمین بکشید و از کودکتان بخواهید، هر بار کلمه‌ای را درست تلفظ کرد وارد زمین لی لی شود و به سمت جلو حرکت کند. در صورتی که کلمه را اشتباه تلفظ کرد باید به صورت یکپا در همان خانه منتظر بماند.

5 نکته ای که در زمان گفتاردرمانی باید به یاد داشته باشید!

اول از همه، 5 نکته برتر که برای حمایت از گفتار و زبان است، به شرح زیر است (شما می‌توانید این کارها را حتی با نوزاد تازه متولد شده انجام دهید!). صحبت کردن با نوزاد را از همان ابتدا جدی بگیرید. کودکان ابتدا خوب گوش می‌دهند و سپس از 2 سالگی طبق صحبت‎هایی که این مدت شنیده‌اند، شروع به صحبت می‌کنند. حتی برخی از والدین صحبت با کودک را از دروان بارداری آغاز می‎کنند.

با کوچولوی خود صحبت کنید

وقتی ماشین ظرفشویی را تخلیه می‌کنید، رختخواب را مرتب می‌کنید یا لباس می‎پوشید، توضیح دهید که چه کار می‌کنید. وقتی با آن‌ها در بیرون و اطراف راه می‌روید، آنچه را می‎بینید توصیف کنید. شگفت انگیز است که چگونه چیزی به این سادگی واقعاً مؤثرترین است.

با هم کتاب بخوانید

اگر دوست ندارند به داستانی گوش دهند، صفحات را ورق بزنید و در مورد تصاویر صحبت کنید. کتاب‌هایی با صفحه‌های لمسی و حسی دریافت کنید.

قافیه ها و شهرهای مهد کودک بخوانید

پنج دقیقه در روز را صرف خواندن 10 قافیه و شعر مربوط به مقطع مهد کودک با کودک خود کنید. این راه آسانی است برای تشویق سخنرانی!

وقتی با آن ها صحبت می کنید، تماس چشمی داشته باشید

در سطح آن‌ها بازی کنید. روی شکم خود دراز بکشید و با ماشین یا عروسک یا پزشک و پرستار هر چیزی که بیشتر دوست دارند بازی کنید. به آن‌ها فرصت دهید تا بتوانند حرکت لب‌های شما را هنگام صحبت کردن ببینند. راه دیگر برای برقراری تماس چشمی این است که به پشت دراز بکشید و آن‌ها را روی شکم خود بنشانید. سپس برای آن‌ها آواز بخوان یا فقط بگو: “دما/چشم/مو/چانه کجاست. چشم‌های مامان/بابا/موی دماغ کجاست؟» و غیره و غیره

سعی کنید آنها را اصلاح نکنید

اگر چیزی را نادرست می‌گویند، فقط آن را به روش صحیح تکرار کنید، بدون اینکه اعتماد به نفس ارزشمند آن‌ها را خدشه دار کنید. به عنوان مثال، آن‌ها ممکن است بگویند “مامان من دویدم به سمت سرسره” و شما پاسخ دهید: “بله، دیدم تو به سمت سرسره دویدی، خیلی سریع هستی!”

سخن نهایی

تمرینات 5 دقیقه ای گفتاردرمانی در منزل را جدی بگیرید و طبق نکات و مواردی که در این مقاله برای شما گفته شد، پیش بروید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن بهترین نتیجه را دریافت کنید. برای کسب نتیجه بهتر از گفتار درمانگر کمک بگیرید تا به شما تمرین‌های اصولی و دقیق را بدهد. کلینیک کاردرمانی راد در کنار متخصصین گفتار درمانگر بهترین برنامه درمانی را برای شما تدارک می‎بیند.

سوالات متداول درباره تمرینات 5 دقیقه ای گفتاردرمانی در منزل

  1. تمرینات 5 دقیقه ای گفتاردرمانی در منزل شامل چه مواردی است؟
    لی لی بازی، کانتر شمارنده، تمرینات یوگا
  2. در زمان گفتاردرمانی به چند نکته باید توجه داشت؟
    صحبت با کودک و نوزاد، کتاب خواندن، برقراری تماس چشمی
  3. هدف از تمرینات 5 دقیقه ای گفتاردرمانی در منزل چیست؟
    هدف از هر جلسه 5 دقیقه‌ای این خواهد بود که فرزندتان را وادار کنید تا هر چند بار که ممکن است این مهارت را به درستی تمرین کند.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *